Петак, 29. Мај 2009.

Шаховско поподне и промоција Баштиника

2030_1.jpg

На Градском тргу у Неготину, синоћ је у оквиру обележавања Градске славе – Спасовдана, у организацији Шаховског клуба „Хемичар“ и општине Неготин, приређена промоција шаха на отвореном. Иницијативу за куповину великих шаховских фигура покренули су неготински шахисти, а новац је обезбедила општина Неготин. 

2030_2.jpg

Одмах након промоције одиграна је и симултанка, током које су шахисти прве екипе „Хемичара“ на 15 табли одиграли партије са ученицима основних и средњих школа и грађанима.

2030_3.jpg

Синоћ је у Тодорчетовом конаку, на летњој сцени, Историјски архив промовисао и нови број  Баштиника. Ради се о једанаестом броју годишњег часописа који издаје Историјски архив Неготин. Након поздравних речи директора Историјског архива Неготин, Ненада Војиновића, присутне је поздравио и заменик председника општине Неготин Мирко Максимовић. О књизи су говорили Ненад Пантић, архивиста Историјског архива Неготин и уредник овог издања, Ранко Јаковљевић, један од аутора текстова и др Бранко Надовеза, научни сарадник Института за новију историју Србије.

Промоција је привукла пажњу великог броја Неготинаца, који су у уметничком делу могли да уживају и у етно песмама Наташе Николић.