Среда, 25. Октобар 2017.

„С Тамаром у акцији“ у општини Неготин

Екипа емисије „С Тамаром у акцији“ Продукцијске куће „Триангл“ у оквиру своје хуманитарне акције уређења кућа социјално угроженим породицама, после серијала снимљеног на југу Србије наставила је снимање новог циклуса на истоку земље. У општини Неготин је током прошле недеље реновирала је кућу породице Војиновић у МЗ Шаркамен. Вредну екипу су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Мерлина Селенић, помоћник председника за развој месних заједница, социјална питања и националне мањине.

 

Са задовољством смо прихватили позив који нам је упутила Тамара Грујић и продукцијска кућа „Тринагл“ у пружању логистичке подршке у реализацији емисија и уређења кућа породица које живи у веома лошим условима. Надам се да ће породици Војиновић из Шаркамена уређена кућа  променити живот, што и јесте сврха емисије. Локална самоуправа је помогла у обезбеђењу контаката, екипе које су помогле у реализацији радова, обезбеђењу смештаја. Поред хуманитарног карактера емисија пружа и прилику промоције нашег краја и драго ми је што ће гледаоци РТС-а, поред ове тужне животне приче, у првој епизоди од две, које ће бити снимљене код нас, бити у прилици да виде лепшу страну Неготинске Крајине, природне лепоте Вратне и Замне, и део атмосфере са овогодишњих Мокрањчевих дана. Захваљујем Тамари и целој екипи на успешној сарадњи.“ изјавио је приликом обиласка Владимир Величковић, председник Општине Неготин.  

 

Тамара Грујић је своју хуманитарну мисију након 78. емисија за Прву телевизију наставила на Јавном сервису РТС. Оснивањем продукцијске куће „Триангл“ са супругом Вуком и променом концепта,  50. јубиларну емисију за РТС снима у Шаркамену. 

Контактирали смо социјалне службе, патронажне службе, чак и поштаре који разносе пошту  ангажовали да нам помогну у тражењу  социјално угрожених породица. Причу о овој породици смо добили од учитељице  школе у Шаркамену коју похађају деца од првог до четвртог разреда. Она је била дубоко потрешена  једном породичном причом. У питању је породица Војиновић коју када смо добили слике и видели, рекли смо  да морамо да дођемо. Сиромаштво је размера која не може тако лако да се види а иначе говоримо о социјалним  случајевима. Породицу чине мајка Љубинка, син Станимир, жена Наташа и двоје деце, Вера и Љуба који је са инвалидитетом и има шест година. Сестра Вера има пет година и води рачуна о брату јер нажалост ни мајка није добро, не знамо која је дијагноза али не може да води рачуна о њима. На жалост и Станимир је инвалид али очуваног је  менталног здравља. Ситуација је таква да ми мислимо  да суштински нашим доласком овде драстично мењамо живот Вери којој треба да се помогне да живи један другачији живот а највероватније и њеном брату Љуби. Видеће сами гледаоци у епизоди да је врло специфична породична прича. Ми немамо оваква драстична сиромаштва, овде смо схватили да можемо да средимо кућу за пет дана. Што је најважније имали смо велику помоћ села, солидарност пре свега захваљујући председнику МЗ Шаркамен господину Станимировићу а и локалној самоуправи која нам је пружила сву могућу логистичку подршку у смислу водовода, помоћи из Електродистрибуције, огромну помоћ предузећа „Цветкова градња“, Пан транса и Молерско-фасадерске радње Чарли.“ истакла је Тамара Грујић, директор Триангл продукције.

 

Емисија снимљена у Шаркамену биће емитована на првом програму РТС -а  у петак 8. децембра у 21 час а у репризном термину сутрадан од 11 часова.. Екипа емисије „С Тамаром у акцији“ нашу општину посетиће поново у марту идуће године, с обзиром да је овај крај богат туристичким и природним лепотама које се не могу да стану у једну епизоду, и том  приликом обрадовати још једну породицу . 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.