Среда, 10. Јун 2015.

Реконстукција крова Ватрогасног дома

Ових дана приводе се крају радови на реконструкцији крова Ватрогасног дома. Овај објекат саграђен 1957. године, а кровна конструкција није до сада мењана. То је само један од објеката где је предвиђена реконструкција и санација кровова.   

 

“Приликом израде буџета за 2015. годину предвидели смо средства за санацију кровова како би се спречило њихово даље урушавање. Ватрогасни дом је један од објеката који смо крајем прошле године обишли и где смо утврдили потребу за реконструкцијом крова која се као што видите ових дана приводи крају. Процењена вредност радова била је 2 600 000 динара, а уговорена вредност око 1 800 000 динара. Површина крова која је санирана је 850 квадрата. Радови су обухватили замену дела кровне конструкције, кровних летви, црепа, хоризонталних и вертикалних олука, а извршено је и президавање оштећених димњака. У наредном периоду потребно је израдити пројектну документацију за потпуну реконструкцију ове зграде”- истакао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин приликом обиласка радова на Ватрогасном дому.  

   

Наредних дана очекује се и почетак радова на реконструкцији крова на згради Републичке инспекције у самом центру града. У току је и израда пројектне документације за санацију крова у Дому здравља.  

“Процењена вредност радова на реконструкцији крова на згради Републичке инспекције износила је 1 180 000, док је уговорена око 950 000. Извођач је ових дана уведен у посао и очекујемо да буде озбиљан и да сви радови буду изведени у уговореном року. Пратићемо динамику извођења радова и неће бити пропуста, да не бисмо поновили ситуацију као са Зеленом пијацом. Подсетићу вас да је и у згради Здравственог центра  дошло до урушавања плафона, услед дугогодишњег немара на одржавању кровне конструкције. Наложио сам израду пројектне докуменатције и она ће бити готова у току ове недеље. Када пројекција потребних средстава буде завршена приступићемо ребалансу буџета и почети радове и на овој згради” – рекао је Миловановић.

   

Поред радова у самом граду, у току су и радови по месним заједницама. У Вратни је у току изградња новог санитарног чвора при Дому културе, као и у Чубри. У току су и   радови на санацији атарским путева. Добра вест за мештане Мале каменице је та што ће Уједињене нације финансирати регулацију тока Каменичке реке кроз ово село.