Среда, 04. Септембар 2013.

Реконструкција зграде Музичке и школе у Прахову

Ових дана у току су радови на реконструкцији делова објеката Музичке и основне школе у Прахову. Обе инвестиције, вредне преко 2,5 милиона динара финансирају се из општинског буџета.

 

На делу зграде Музичке школе у Неготину, саграђене далеке 1908. године, која је под заштитом Завода за заштиту споменика културе, ојачани су темељи и зидови јер је због слегања дошло до великих пукотина које су угрозиле стабилност објекта. Вредност ових и радова на обнови фасаде који предстоје је милион динара, а средства су обезбеђена са позиције за инвестиционо одржавање образовних институција.    

 

„Неготин важи за град младих, па се посебна посвећује образовном процесу. Тако је ове године у буџету општине Неготин за инвестиционо одржавање образовних институција предвиђено знатно више средстава него претходних, укупно 15 милиона динара, 10 за основно и пет за средње образовање. Жеља нам је нашим ђацима обезбедимо што квалитетније  услове школовања.” – истакао је Дамир Ракић, председник СО Неготин.

 

Ојачање темеља и зидова у дела зграде Основне школе “Павле Илић Вељко” у Прахову који се из безбедоносних разлога годинама не користи, ових дана приводи се крају. Реч је о инвестицији вредној око миллион и по динара.

 

“Безбедност школских објеката је наш приоритет ове године када је у питању инвестиционо одржавање школских објеката. То су објекти у које се годинама није улагало.” – нагласио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.