Среда, 05. Октобар 2016.

Реконструкција канала на Радујевачком путу

Одводни канал на Радујевачком путу, који је у више наврата због малог попречног пресека и бројних препрека и наноса, правио велике проблем становницима овог насеља, ускоро ће добити нови и функционалнији изглед. Радови на реконструкцији канала финансирају се из буџета Општине Неготин, а радове изводи фирма “Конструктива” из Београда.     

 

“Ја бих вас подсетио на 2014. годину када смо имали великих проблема на Радујевачком путу, због велике количине воде. Те године је урађено интервенто чишћење овог канала који се замуљио јер његов попречни пресек није био довољан за толику количину воде. У међувремену прикупљена је сва потребна документација за израду пројекта за један квалитетан И функционалан канал. Као што видите попречни пресек канала је знатно већи него што је овде био и сви досадашњи пролази преко канала, које су урадили сами власници објеката, биће уклоњени и на основу пројекта изградиће се нови, који ће омогућити несметано протицање воде. Вредност ових радова је 11,2 милиона динара из финансирају се из буџета општине” – рекао је Јован Миловановић, председник општине Неготин. 

  

Миловановић је истакао и да се тренутно изводе радови на  канализацији и водоводној мрежи на Милошевском путу, вредности 3,28 милиона динара, а радове изводи ЈКП “Бадњево”. По речима Драгана Мијуцића директора ЈП за грађевинско земљиште, сезона радова увелико је у току, а ово су само нека од градилишта на територији наше општине, која се финансирају из буџета локалне самоуправе, преко овог предузећа.     

 

“Тренутно се изводе радови у улици Стефаније Михајловић у Неготину. У овој улици урађена је комплетна реконструкција водоводне мреже И део канализационе мреже, где је то било потребно, урађени су нови тротоари од бехатон плоча и у петак ће бити завршен други слој асфалта, чиме ће ова улица у потпуности добити нови изглед. Приликом реконструкције улице Стефаније Михајловић изграђен је и нови одводни канал у дужини од 140 метара, дуж улице ЈНА до канала у Борској којим би требао да се реши проблем сакупљања воде на Булевару.  У току је и реконструкција дечијег игралишта у Борском насељу.  Вредност ових радова је 8 896 000. Завршавају се и тротоари у улицама Браће Југовић И Бранка Перића. Реч је о радовима који су остали од раније, када су ове улице рађене и ми сада гледамо да то решимо. Завршено је И обележавање хоризонталне сигнализације, а ускоро ће почети и постављање вертикалне сигнализације. Ради се и реконструкција моста у Трњану, вредност радове је 3 700 000, као и атарски пут у Милошеву, који води до Манастира Короглаш. Вредност радова је  3 499 000  динара, с тим што 46 одсто финансира министарство пољопривреде” – каже Драган Мијуцић. 

 

Мијуцић истиче да ће радови трајати све док временске прилике дозвољавају . Већ наредне недеље планирано је асфалтирање улице у насељу иза Брегалнице, асфалтирање неколико деоница у Малајници у укупној дужини о 1000 метара и 340 метара у Мокрању. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.