Среда, 02. Март 2016.

Реконструкција изворишта у Јабуковцу

Председник општине Неготин, Јован Миловановић са својим сарадницима обишао је месну заједницу Јабуковац и упознао се са изведеним радовима у овом селу у претходном периоду.

  

Посебан акценат стављен је на радове на реконструисаном изворишту “Алу Бела”. У месној заједници Јабуковац током прошле године извршена је и санација атарских путева, асфалтиран центар села и улица према гробљу, а започети су и радови на реконструкцији крова школске зграде.   

  

„На овом изворишту су извршени радови на реконструкцији опреме, уграђене су три нове пумпе и потпуно нова аутоматика и један минимални обим радова на реконструкцији саме зграде. За ове радове из буџета општине Неготин издвојено је 2 156 850 динара.  И током 2016. године наставиће се радови на реконструкцији овог изворишта, како би Јабуковац добро водоснабдевање. Укупна средства која су утрошена за радове у месној заједници Јабуковац прошле године су 6,8 милиона динара што су доста велика средства. Осим поменутог износа за реконструкцију изворишта, из буџета општине Неготин издвојено је и 378 000 динара за санацију атарских путева, 1 728 000 динара за асфалтирање 240 метара квадратних у центру села и улице према гробљу и 2 553 857 динара за санацију крова на основној школи. Трудимо се да новац рационално трошимо за потребе мештана месних заједница“ – рекао је Јован Миловановић, председник општине Неготин том приликом.

  

Миловановић је истакао и да је приликом израде буџета за 2016. годину код свих месних заједница планирано повећање обим радова у односу на прошлу годину.

„Током августа прошле године направили смо план и програм рада за 2016. годину а и тада смо дефинисали већи обим радова у односу на 2015. У разговору са мештанима и представницима месних заједница договорићемо динамику радова и приоритете у свакој месној заједници“ – рекао је Миловановић.

  

Из буџета општине Неготин у 2015. години за месне заједнице издвојено је преко 90 милиона динара.  


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.