Петак, 13. Децембар 2019.

Реконструисан кров на згради Вртића „Пчелица“

Владимир Величковић, председник Општине Неготин посетио је данас Предшколску установу „Пчелица“ у којој је завршен пројекат реконструкције кровног покривача који је локална самоуправа реализовала, у оквиру суфинансирања мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2019. години, са Кабинетом проф.др Славице Ђукић-Дејановић, министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику.

  

„ Завршени су радови на санацији крова, олука и дела фасаде око крова и олука који су стварали велике проблеме у претходном  периоду. Проблеми су отклоњени захваљујући реализацији пројекта, у вредности близу 5 милиона динара,са Кабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику са којим је настављена сарадња. Прошле године замењена је столарија у истој згради, у вредности преко 11 милиона динара. Из општинског буџета издвојили смо и 4 милиона за реконструкцију тоалета, набавку дечије опреме. Ово су улагања у будућност јер пре свега улажемо у најмлађе, стварањем бољих услова за одрастање. Има још пуно посла из разлога зато што се дужи низ година није посветила пажња овим објектима али ми се трудимо да спроводимо политику Владе Републике Србије и председника Републике Александра Вучића, гледамо да будемо одговорни према најмлађима али и према нашим суграђанима чија деца овде бораве.“ истакао је приликом посете Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

 У оквиру пројекта поред реконструкције кровног покривача  зграде број 2, одржане су и тромесечне едукације из области популационе политике.Укупна вредност пројекта износи  4.925.280,00 динара, учешће Министарства без портфеља задужено за демографију и популациону политику 4.186.488,00 динара, а учешће општине Неготин 738.792,00 динара.

„Сви запослени у ПУ „Пчелица“, деца и пре свега родитељи задовољни смо овом великом инвестицијом и као и улагањима у протеклој .То су биле велике инвестиције, значајна средства а за нас веома важна. Наставићемо и у следећој години, припремили смо пројекат за замену столарије на згради која је изграђена 1971. године где је столарија веома лоша, ризична за даљи боравак деце чиме ћемо регулисати и проблем вентилације и осветљења на горњем спрату и циљ нам је да завршимо и пројекат  реконструкције купатила у јасленом делу.“ истакла је Радмила Маџаревић, директор ПУ „Пчелица“.

Квалитет боравка деце у неготинском вртићу захваљујући инвестицијама из године у годину је све бољи. Услуге ПУ „Пчелица“ користи око 550 малишана.