Петак, 04. Септембар 2015.

Регионална планинарска акција "Од кањона реке Вратне до кањона реке Бигер"

Планинарско друштво „Дели Јован“, у недељу, 6. септембра, организује Четврту регионалну акцију "Од кањона реке Вратне до кањона реке Бигер". Организатори очекују долазак око 200 планинара из целе Србије и земаља у окружењу, а позив да се укључе у акцију упућен је имештанима Вратне, Уровице и Јабуковца.

Окупљање планинара је у 9 сати на паркинг испред манастира Вратна, одакле ће учесници након поздравних речи домаћина и отварања акције кренути према одредишту - кањону реке Бигер и истоименој пећини.

Ово је четврта регионална акција „Од кањона Вратне до кањона реке Бигер“. Дужина стазе у одласку је 6 километара, уз релативни успон 265 метара, док је у повратку, стаза за око 500 метара краћа, а успон 110 метара. Полазиште је испред Манастира Вратна, а учеснике регионалне акције пут ће водити кроз Малу и Велику вратњанску капију на путу до одредишта у кањону реке Бигер и истоимене пећине.

Организатор акције ПД „Дели Јован“, обезбедило је за ову прилику, захвалнице за учешће планинарима, мајицу, дар за најмлађег планинара, љубитеља природе и планинарски пасуљ за све оне који се у недељу определе за целодневни боравак у природи и разгледање природних лепота нашег краја.

Четврту регионалну акцију "Од кањона реке Вратне до кањона реке Бигер", помажу Општина Неготин, Туристичка организација општине Неготин, Спортски савез општине Неготин, месне заједнице Вратна и Јабуковац и Манастир Вратна.