Понедељак, 01. Април 2013.

Редовна годишња скупштина ДП "Хајдук Вељко"Неготин

4107_1.jpg

У великој сали Скупштине општине Неготин, у суботу је одржана редовна годишња скупштина Друштва пчелара “Хајдук Вељко” Неготин.  Скупштином је председавао председник друштва пчелара Славко Луковић, а на дневном реду су били извештаји о раду и финансијском пословању друштва, као други извештаји из домена рада ове скупштине.


Скупштини је присуствовало 78 пчелара чланова друштва пчелара "Хајдук Вељко" као и многобројни гости из друштава пчелара из округа Зајечар и Бор и то из Кривеља Адамовић Драги, из ДП"Албина" Бор Глигоријевић Властимир, из ДП"Тимок" Зајечар Слободан Митић, из Кладова, Чолевић Љубомир из Бољевца Смиљковић Драгиша.На скупштини је присуствовао и представник СПОС-а заменик председника СПОС-а Милутин Петровић и фирма "Златна пчела" из Раче.Скупштина је протекла у радној атмосфери, а сви извештаји су једногласно прихваћени од стране пчелара чланова друштва.

4107_2.jpg

Поред гостију из света пчеларства на скупштини су присуствовали и челници општине Неготин председник општине Неготин мр Милан Уруковић коме је уручено признање друштва пчелара поред представника законодавне и извршне власти на скупштини су били и представници Српске православне цркве.

4107_5.jpg

Редовна годишња скупштина друштва пчелара била је и прилика да се доделе и признања СПОС-а и друштва пчелара заслужним пчеларима.

4107_6.jpg

Похвалнице  СПОС-а добили су Зоран Никић и Жика Богдановић, а захвалницу Добрица Марковић. Плакетом Заслужни пчелар и златном значком награђен је Димитрије Динуловић, похвалницом Друштва пчелара “Хајдук Вељко” Миодраг Анђелковић, Станоје Митић, Слободан Луковић, Дејан Бобошикић, Иван Ристић, Срећко Динчић, Димитрије Петровић и проф.др Зоран Станимировић, док су захвалнице друштва пчелара добили готово сви гости који су дошли на скупштину.

4107_3.jpg

Друштву пчелара од председника друштва пчелара "Дмитар Балев" из Видина уручено је и признање Грамота за сарадњу између два друштава.

4107_4.jpg

Редовна годишња скупштина била је уједно и изборна, а присутни чланови друштва дали су поверење досадашњем Извршном одбору да И у наредном периоду воид друштво.
 
После радног дела скупштине, проф.др Зоран Станимировића, са својим сарадницима са Ветеринарског факултета из Београда,  одржао је Сали биоскопа , предавање на тему „Дијагностификовање ноземе пчела и санитарно хигијенске мере за сузбијање“.