Петак, 07. Октобар 2016.

Радови у Трњану, Буковчу и Милошеву

У месној заједници Трњане у току су радови на реконструкцији моста и речног корита, док је у Буковчу и Милошеву завршено асфалтирање улица по принципу динар на динар. Радове су обишли Јован Миловановић, председник општине Неготин, Александра Величковић, помоћница председника и Драган Мијуцић, директор Јавног предузећа за грађевинско земљиште.

 

На иницијативу савета месне заједнице Трњане, у овом селу изводе се радови на реконструкцији једног од мостова и речног корита. Александар Томић, председник савета месне заједнице и Сладимир Соколовић, одборник у Скупштини општине Неготин сагласни су да је овај мост од великог значаја за мештане њиховог села.

 

„Мост је оштећен у поплавама 2014. године и није био безбедан, а велики број мештана пролази преко њега. Такође, изливање реке угрожава и велики број кућа низводно и то се најбоље видело пре две године. Сада се ради реконструкција моста, изграђена је преливна брана, која ће успорити реку и онемогућити поткопавање стубова моста, а каменом ће се озидати корито рече, што ће онемогућити њено изливање. Захвални смо локалној самоуправи која је уважила наш захтев и омогућила нам ове радове. “ – каже Соколовић.   

 

По принципу динар на динар, у месној заједници Буковче асфалтирано је око 300 метара у две улице, у којима су мештани сакупили неопходна средства за суфинансирање радова. У наредном периоду надају се да ће следеће године бити асфалтирано и више улица, с обзиром да су мештани показали велико интересовање. 

 

„Овога пута асфалтирана је улица Ослобођења и један део улице Крсте Јенића, за које су мештани сакупили средства. Укупно је сакупљено око 1 600 000 динара,а преостали део је финансирала општина Неготин. Улице су у јако лошем стању, а сада када су видели ове радове доста мештана је заинтересовано за асфалтирање и њихових улица и надамо се да ћемо наредне године и то реализовати, а да ће нам до краја ове године општина асфалтирати још неку улицу“ – каже Војислав Баланесковић, председник савета месне зеједнице Буковче, који напомиње да је ипак највећи проблем Буковча водовод, али се нада да ће и он ускоро бити решен с обзиром да пројекат постоји.

 

И у Милошеву је завршено асфалтирање једне улице у дужини од 800 метара које су заједнички финансирали мештани и локална самоуправа.

 

„Пре извесног времена асфалтирано је 500 метара улица у нашем селу, а сада смо асфалтирали још 800 метара и надамо се наредне године још око 600 метара колико је преостало. Радови се финансирају по принципу динар на динар са општином, селу је остало 2,5 милиона динара прикупљених за израду канализације, а преостали део је финансирала општина Неготин“ – истиче Спасоје Недељковић, председник савета месне заједнице Милошево.

По принципу динар да динар биће асфалтиране и улице у Мокрању и Дупљану. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.