Субота, 23. Април 2016.

Радови у Поповици, Ковилову и Слатини

Радови на згради Месне заједнице Ковилово, у којој се често окупља омладина ради дружења и значајна је за мештане села приводе се крају радови. Вредност радова износи 600.000 динара. Локална самоуправа је обезбедила и хлоринатор како би се побољшао квалитет воде у селу и за те намене издвојила 140.000 динара. До краја године у плану су радови на уређењу атарских путева, путева, урађен је и пројекат за адаптацију фудбалског терена а фудбалерима ФК Ковилово је обезбеђена спортска опрема. 

  

Александра Величковић, помоћница председника Општине за развој месних заједница, током обиласка радова који се изводе у Ковилову,Поповици и Слатини је изјавила да се радови изводе у многим селима и да је опредељење локалне самоуправе да се у развој села широм Неготинске Крајине улаже и даље: „Кренули смо са радовима на уређењу просторије потребне ѕа отварање амбуланте  у Поповици. Вредност радова је око 600.000 динара, радови ће брзо бити завршени тако да ће амбуланта ускоро кренути са радом. Овде је у плану и отварање апотеке. У претходном периоду што се тиче МЗ Поповица урађен је атарски пут у вредности од 336.000 динара. На жалост нисмо могли више да урадимо за Поповицу зато што је дошло до блокаде рачуна МЗ, то је сада сређено тако да у наредном периоду можемо наставити са радовима. Доста тога имамо у плану и за наредни период. Прво је планирана израда пројекта за реконструкцију крова на Дому културе , кров је у очајном стању, прокишњава, просторија је у доста лошем стању. Наставиће се радови на објекту у коме ће се налазити амбуланта, у плану су и радови на атарском путу и оно што је најбитније за свако село то је санација путева.  Данас су почели и радови на насипавању пута у Малајници, вредност тих радова је око 550.000 динара,“

  

У МЗ Слатина је очишћено корито реке у дужини од 600 метара, саниран је пут Слатина-Уровица од последица поплава и извршена је санација атарског пута. Локална самоуправа планира санацију каптаже у вредности од 1.600.000 динара али је претходно било потребно  извршити насипање пута до каптаже и радови, вредности 500.000 динара, су у току. У плану је и насипање пута до депоније, постављање дечије играонице у центру. Наставиће се  радови и на чишћењу реке и санацији атарских и осталих путева. За неколико дана почеће радови на постављању жичане ограде око стадиона. Иначе у току су радови на реконструкцији споменика палим борцима у центру села, у чему је много помогла наша дијаспора у вредности од око 180 000 динара.