Среда, 07. Октобар 2015.

Радови у Плавни и Штубику

Екипе Предузећа за путеве из Зајечара ангажоване су данас на пресвлачењу асфалтом центра Плавне и Штубика. Радови се изводе на основу јавне набавке коју је расписало Јавно предузеће за грађевинско земљиште општине Неготин.  

  

„Предузеће за путеве Зајечар изабрано је као извођач радова на основу јавне набавке за местимично поправљање коловоза односно крпљења и пресвлачења делова коловоза на територији општине Неготин. Вредност уговорених радова је 25 964 000 динара. Данас се изводе радови у Плавни и Штубику, а јуче су завршени радови на пресвлачењу асфалтом дела пута Јабуковац – Дупљане. Преостала средства утрошићемо на пресвлачење најургентнијих деоница“ – рекао је Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште приликом обиласка радова у Плавни.

Радове на пресвлачењу асфалтом у месним заједницама Плавна и Штубик обишла је и Александра Величковић, помоћница председника за развој месних заједница, социјалну политику и националне мањине.

  

„У месној заједници Плавна асфалтом ће бити пресвучено 1400 квадрата у центру села, а вредност тих  радова износи 2 520 000 динара. Током године у овој месној заједници рађено је и на уређењу  атарских путева за шта је издвојено 397 000, као и за тампониранје и насипање путева у селу у вредности од 1 610 000 динара. Доста тога је у плану да се ради у овој месној заједници и у 2016. години, углавном око путева“ – истакла је Александра Величковић.

  

У центру Штубика асфалтом ће бити пресвучено 900 квадрата, укупне вредности 1 620 000 динара. И у овом селу током 2015. године извођени су радови на уређењу атарских путева. Локална самоуправа је за ове намене издвојила око 700 000 динара, с тим што су део финансирали и сами мештани по принципу динар на динар.