Среда, 14. Септембар 2016.

Радови у месној заједници Јабуковац

У месној заједници Јабуковац приводе се крају радови на замени столарије на згради месне заједнице. Радове су обишли председник општине Неготин, Јован Миловановић и помоћница председника, Александра Величковић.

  

“После договора са саветом месне заједнице, на њихово инсистирање, ми смо наложили Заводу за урбанизам да изради пројекат замене столарије и то је урађено у року који смо дефинисали. Спровели смо јавну набавку и на основу те јавне набавке изводе се радови који су у току, и који нису у потпуности завршени, али је све у уговореном року. Вредност радова је 1 700 000 динара. Радови на замени столарије су квалитетно изведени, а што се тиче наставка радова, потребно је да се уради дренажа у двориште ове зграде, с обзиром да постоји проблем са сакупљањем атмосферских вода, па ће на захтев савета месне заједници и ови радови, у вредности од 360 000 динара, бити реализовани. У току су И радови на школској згради  у вредности од око 2 милиона динара, а у наредном периоду биће завршени и радови на крпљењу ударних рупа. Морам још једном да истакнем да све оно што се договоримо са саветима месне заједнице ми то и испунимо, пре свега захваљујући финансијској дисцилини и расподели новца из буџета, али И приливу новца у буџет од пореза и такси, које плаћају грађани општине Неготин” – рекао је Јован Миловановић, председник општине Неготин.  

  

Александра Величковић је похвалила савет, али и мештане Јабуковца, који ће својим средствима уредити фасаду на згради месне заједнице.

“Ја бих овом приликом похвалила месну заједницу Јабуковац, с обзиром да су мештани скупили новац за рконструкцију фасаде, тако да ће ускоро почети и ови радови. У плану је и сређивање унутрашњих просторија зграде, с обзиром да има доста просторија које мештани могу да користе.” 

  

Помоћница председника општине Неготин за сарадњу са месним заједницама, нагласила је дас у спроведене јавне набавке за доста месних заједница које су прикупиле новац за асфалтирање по принципу динар на динар, па ће тако ускоро почети асфалтирање у Буковчу, као и у месним заједницама Уровица, Кобишница, Мокрање и Дупљане. Такође је најавила да ће бити доста радова и у другим месним заједницама,што се тиче путне инфраструктуре. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.