Четвртак, 03. Март 2016.

Радови у месној заједници Александровац

Јован Миловановић са својим сарадницима посетио је МЗ Александровац, једно од крајинских села које се налазе у пограничном делу наше општине. Посету је искористио да обиђе радове на цркви која се налази на самом улазу у село и Дом културе, за које је општине Неготин у прошлој години, из општинског буџета, издвојила преко четири милиона динара и поразговара са мештанима.

 

Ово је леп пример како сарадња савета и локалне самоуправе даје резултате. Могли сте да забележите колико је урађено у Александроивцу од прошле године, од јуна, јула па до сада. Спроведени су радови на Дому културе у приземљу и првом спрату, као и на цркви коју сте снимили. Поред тих радова очишћен је и канал и израђени су пропусти. У овој години планирамо да наставимо радове на Дому културе,набавићемо столарију за други спрат и биће урађена пројектна документација за електроинсталацију. Похвалиио бих рад чланова Савета који су показали иницијативу и на добровољној бази заменили прекопотребну столарију на школској згради и обезбедили централно грејање што је значајно за ученике ове школе, чиме су показали да воде рачуна и о најмлађима“ - истакао је  председник Миловановић.

Из општинског буџета за столарију на Дому културе је издвојено 1.500.000 динара, опрему за дом 40.600.000, изградњу цркве 2.100.000,  чишћење канала 500.000 динара,  санацију атарских путева 336.000, и игралиште 86.000 динара.

Наше село је једно од највећих у овом делу. Захваљујући руководству Општине Неготин које је имало разумевања, не само за ово село, него за сва села, ради се  у селима. Овај дом што видите започет је још давне 1987. године али захваљујући руководству општине  ми смо у 2015. поставили столарију , добили опрему за дом и ускоро треба да се распише јавна набавка за сторалију на другом спрату. Млади нам помажу око фудбалског игралишта, наш фудбалски клуб је активан од 1974.године. Општина ће нам ове године набавити  монтажне свлачионице а сами смо набавили опрему за фудбалере.“  изјавио је Миодраг Петровић, председник  Савета МЗ Александровац.

Председник Миловановић са сарадницима је у вечерњим сатима о спроведеним радовима у прошлој и плановима за ову годину разговарао са окупљеним мештанима. Говорило се о  плановима санације локалних путева и улица, аграрном буџету, здравственој заштити и комуналним проблемима.   

Месна заједница Александровац налази се у тимочком делу општине Неготин и по последњем попису има 759 становника. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.