Уторак, 08. Септембар 2020.

РАДОВИ У МАЛАЈНИЦИ

Након радова који су претходне недеље обављени у месним заједницама Брестовац, Шаркамен и Дидићи, у којима су пресвучене деонице пута у укупној дужини од једног километра, радници Предузећа за путеве „Штрабаг“ д.о.о. Зајечар јуче су били ангажовани у Месној заједници Малајница. Радове на асфалтирању пет деоница у дужини од 600 метара, обишли су Владимир Величковић, председник Општине Неготин и његов заменик Богдан Гугић.

„У другог кругу радова на локалним путевима прошле недеље смо асфалтирали деонице у три месне заједнице: Брестовцу, Шаркамену и Дидићима као и сада у Малајници и предстоји нам асфалтирање у Душановцу и Уровици. Након ребаланса буџета биће реализовани радови на локалним путевима у другим месним заједницама које до сада нису могле да буду обухваћене и где су приоритети. За два круга радова издвојили смо 27 милиона из буџета општине Неготин и имаћемо још један пакет од 32 милиона динара, тако да ћемо у овој години и поред проблема које смо имали са Ковидом 19, успети да реализујемо оно што смо планирали а у наредној години, према плановима и потребама месних заједница и града, да обавимо још неке важне и неопходне радове. Наша општина је велика, пета по величини у Србији а самим тим дужина путева је велика, ради се о 250 километара локалних путева. Трудимо се да решавамо проблеме људи који овде живе како би остали овде. Надамо се да ћемо у наредном периоду моћи да отклонимо што више проблема који тиште грађане наше општине.“ изјавио је у Малајници Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

Вредност обављених радова у Малајници износи 3.608.000 динара. Из буџета Општине Неготин издвојено је 3.208.000 динара а средствима мештана у оквиру Програма „Динар на динар“ у износу од 400.000 динара финансиран је део асфалтиране деонице у дужини од 130 метара.

  

„Радови на асфалтирању у Малајници нам пуно значе. Овом приликом желим да се захвалим локалној самоуправи, председнику Величковићу и заменику Богдану Гугићу, што су имали разумевања и изашли у сусрет ономе што је било потребно селу“ изјавио је Небојша Станић, председник МЗ Малајница.