Четвртак, 30. Мај 2019.

Радови у Доситејевој, др Станоја Нешића и Професора Костића у завршној фази


Радови на реконструкцији седам улица у граду који се спроводе у оквиру капиталног пројекта који Општина Неготин  спроводи уз подршку Министарства привреде Републике Србије у завршној су фази. Радове на пресвлачењу коловоза завршним слојем асфалта у улицама Др Станоја Нешића, Професора Костића и Доситејевој 1 обишли су данас Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Далибор Ранђеловић, в.д. директора ЈКП „Бадњево“.


„ Већ смо при крају радова у три од седам улица колико се по уређује по пројекту који Општина Неготин спроводи  уз подршку Министарства привреде. Завршни слојеви асфалта постављају се у улици Професора Костића. Завршене су улице Доситејева и Др Станоја Нешића. Први слој  јуче јеб  постављен у две улице, Радета Недељковића и Доситејева 2. Рокови се за сада поштују. Надам се да ће тако бити до краја, мада је време променљиво. Драго ми је што ће се у овим  улицама одвијати поново саобраћај самим тим олакшаће се функционисање нашим суграђанима  а у наредних месец дана надам се ћемо завршити све што се тиче овог дела пројекта. Већ сутра наставља  се део града, улица ЈНА затим први слој асфалта у Високој улици. За неких десетак дана  требало би да се постави и завршни слој. Очекујемо  да,  уколико временски услови буду повољни,  тај део града буде завршен за две недеље“  истакао је председник Величковић.

 
Вредност капиталне инвестиције уређења седам улица у граду  износи 151 милион динара. Локална самоуправа је за те намене издвојила 93 милиона а Министарство привреде 58 милиона динара.