Четвртак, 16. Април 2015.

Радови се одвијају без већих проблема

Јован Миловановић, председник Општине Неготин и Драган Мијуцић в.д. директора ЈП за грађевинско земљиште, обишли су радове на реконструкцији улице Стојанке Радосављевић. Радовe започетe увођењем у посао 9.марта, изводи екипа Предузећа за путеве „Страбаг“ из Зајечара.

 

„ Радови су у току и трајаће 70 дана. Улица дужине 190 метара, биће комплетно рекоструисана, како је планирано, продужења рока неће бити. Мимо уговорених радова засадићемо и нове саднице дрвећа, у складу са пројектном документацијом.“ изјавио је  Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

 

Пројектом је предвиђено постављање нове водоводне и канализационе мреже, кишне и атмосферске канализације, ивичњака и тротоара, као и два слоја асфалта.Вредност радова износи 24.957.859,80 динара од чега половину радова финансира Министарство привреде, а другу половину Општина Неготин.

 

Од Драгана Мијуцића, в.д. директора ЈП за грађевинско земљиште сазнали смо да је у току асфалтирање две улице у МЗ Видровац, у дужини од 540 и 94 метара. Програмом „Динар на динар“, радове у вредности од 2.954.000 динара, које изводи ПЗП „Страбаг“ из Зајечара, финансирају мештани Видровца и Општина Неготин. Очекује се и завршетак радова на путу Вратна-Циганско гробље. Раније започети радови по хитном поступку, одложени због обимних падавина, ових дана биће приведени крају. Почели су радови и на атарским путевима на територији наше општине, за те намене у општинском буџету је издвојено 10 милиона динара. С обзиром да је завршен процес јавне набавке за тампонирање улица у граду и неасфалтираних путева и улица, за неколико дана почеће и радови на њиховом санирању. Процењена вредност радова износи 6 милиона динара.