Четвртак, 02. Јул 2015.

Радови на реконструкцији кровова зграде Републичке инспекције и Дома културе

У току су завршни радови на реконструкцији крова на згради Републичке инспекције и Дома културе.  Радове је данас обишао председник Општине Неготин, Јован Миловановић.

  

„Заједничким наступом са Борским управним округом желимо да решимо проблем целе зграде Републичке инспекције,  која је била изложена прокишњавању годинама уназад. Након крова и фасада ће бити предмет реконструкције у наредном периоду с обзиром да смо из буџета округа добили још милиона динара за те потребе и у наредном периоду ћемо спровести јавну набавку за замену столарије и рекострукцију фасаде на овој згради.  У току су и радови на реконструкцији крова Дому културе и очекујемо да се и ови радови заврше у року. Трудимо се да се сви радови, грађевински и било које друге врсте, завршавају у року, с обзиром да имамо великих проблема са зеленом пијацом и да се тај посао одужио, али се надам да ће у наредних месец дана и он бити завршен и да ће грађани моћи да користе тај простор“ – истакао је Миловановић, приликом обиласка радова.

  

Председник Општине Неготин, најавио је и нове радове на одржавању зграда у власништву општине Неготин.

Следећа документација која се спрема, то је зграда у којој је некада била саобраћајна полиција преко пута зграде општине. Због власничких односа у приземљу, мало се тај процес одужио, али смо то решили и очекујемо расписивање тендера за реконструкцију и те зграде. Она ће бити у склопу ребаланса буџета који се спрема и у оквиру кога ће бити још инвестиционих радова, међу њима ће бити и радови на крову Здравственог центра Неготин. Такође ради решавања проблема у самој Општинској управи и недостатка простора обратили смо се Министарству одбране ради куповине зграде Дома војске. Вредност овог објекта је око 28 милиона динара или око 200 хиљада евра,  после неколико неуспелих лицитација. Очекујемо проверу те вредности и спровођење процедуре за куповину зграде. Куповином овог објекта добили бисмо још простора за друге намене и решавање проблема администације у општини Неготин“ – рекао је Миловановић.

  

Како је истакао Јован Миловановић, председник Општине Неготин, у току су и други инфарструктурни радови. Уређење атарских путева и реконструкција домова културе по месним заједницама је у току, а у наредном периоду више пажње биће посвећено решавању проблема водоснабдевања у селима у којима постоји потреба, као што су Речка и Александровац и за ова села се припрема документација ради спровођења јавних набавки.