Среда, 14. Децембар 2016.

Радови на крову Дома здравља

У неготинском Дому здравља у току су радову на уређењу унутрашњег ентеријера у деловима који су прокишњавали, као и на замени лимене кровне конструкције и санацији купола. Средства за ове радове, у вредности од 29 милиона динара,  обезбедила је локална самоуправа. Радове је данас обишао председник општине Неготин, Јован Миловановић, у пратњи в.д. директора  ЗЦ Неготин, др Видосаве Пауновић.     

 

“Овај вишегодишњи проблем са прокишњавањем кровне конструкције Дома здравља, на задовољство свих, почео је да се решава. Вредност радова је 29 милиона динара и ми смо извршили ове године авансну уплату у износу од 12 милиона, у  складу са уговором, док ће преостали износ бити исплаћен у наредне две године, чиме ћемо спречити удар на буџет општине Неготин“ – рекао је Миловановић.

 

До саду су урађене две најкритичније ламеле, у медицини рада и на микробиологији. Уређено је око 80 одсто унутрашњег ентеријера и затварање високих плафона, а сада следи замена кровног лима. Челична конструкција на коју ће бити постављен лим постављена је на ходницима и ламелама, а посебно ће бити урађене куполе, где је било и најгоре цурење тих ламела.

 

„Желим да захвалим локалној самоуправи и председнику општине, јер су имали разумевања за наш вишедеценијски велики проблем и због тога што су уложили велика финансијска средства да би дошло до реконструкције крова на целом Дому здравља. Ову одлуку са одушевљењем су дочекали сви лекари и целокупно особље, које ради у овој згради, као и пацијенти и грађани јер је пре ових радова заиста изгледало страшно. Код сваке атмосферске падавине ми смо сакупљали воду како смо знали и умели, склањали апарате како не би дошло до њиховог додира са водом и нисмо имали одговарајуће услове за квалитетан преглед и дијагностику пацијената“ – истакла је др Видосава Пауновић.    

 

Општина Неготин је за потребе Дома здравља купила и електронске читаче и рачунаре, а у Здравстеном центру очекују  да ће сарадња у наредном периоду бити још боља. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.