Петак, 16. Аугуст 2013.

Радови на изградњи спортских терена у Мокрању


Председник општине Неготин, мр Милан Уруковић и заменик председника Драгољуб Ђорђевић, обишли су данас радове на изградњи терена за мале спортове у дворишту старе школе у Мокрању.


„Ради се о пројекту који се финансира из буџета општине Неготин, односно из средстава намењених за реализацију пројеката по месним заједницама у нашој општини. За изградњу спортских терена у Мокрању, општина Неготин је издвојила 3 500 000 динара, а локална самоуправа је током ове године издвојила средства за реализацију пројеката у великом броју села у општини, и мислим да сви морају да буду задовољни бригом општине за села.“ – рекао је председник општине Неготин, мр Милан Уруковић.

Станоје Петровић, председник Савета МЗ Мокрање, истакао је да је изградњом ових терена добити пре свега млади у овом селу, који ће моћи да се баве спортом. Такође терене ће користити и 18 ученика нижих разреда, подручног одељења Основне школе „Вера Радосављевић“ у овом селу.


Очекује се да радови буду завршени током августа и септембра, а да терени буду свечано отворени срединином септембра, када ће Мокрање бити домаћин и једног од фестивалских дана традиционалних Мокрањчевих дана.