Уторак, 28. Април 2015.

Радови на атарским путевима у Уровици

И у месној заједници Уровица у току су радови на санацији атарских путева који су уништени у поплавном таласу прошле године. Радове финансира општина Неготин, а иницијативу су као и у другим селима покренули мештани преко Савета месних заједница.

 

“Пре два дана смо били у Уровици и разговарали о водоснабдевању, односно о хлоринатору којим је решен проблем са водом који су имали мештани овог села. Сада смо на овом потесу где је атарски пут уништен и где никада до сада грађевинска машина није прошла ради одржавања и поправке, тако да су мештани имали отежан прилаз својим њивама. Поправком овог пута њихов проблем ће бити решен, али ја знам да то није довољно. Местани су изразили захтеве за наставком радова и ми ћемо у разговору са члановима савета анализирати потребе и извршити потребне радове у наредном периоду” – рекао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин, приликом обиласка радова у Уровици.  

 

Санацијом ових путева мештанима ће бити олакшан прилаз до њива и они су захвалили захвалност локалној самоуправи што им је омогућила долазак машине и поправку пута.

    

“Машина никада није прошла овде, већ смо се раније ми сами организoвали и поправљали овај пут колико смо могли.  Сада нам је општина дала услове да се овај пут направи јер су га поплаве у потпуности уништиле и ово пуно значи за мештане Урвоице, који обављају пољопривредне радове у овом делу“ – истиче Мића Илић, члан Привременог савета месне заједнице Уровица.

 

Вредност радова на поправци атарских путева у месној заједници Уровица износи 378 000 динара.