Понедељак, 27. Април 2015.

Радови на атарским путевима у Штубику

И у месној заједници Штубик у току су радови на санацији атарских путева. И у овом селу иницијативу су покренули сами мештани преко својих савета месних заједница. Они су сами и предложили атарске путеве који су највише оштећени у прошлогодишњим поплавама.

 

„Тешко је пробудити мотивацију људи да се боље и више ради, а резултат би био бољи кад би било више агажованих људи, овако са мањим бројем људи постижемо добре резултате, али уз далеко веће напоре. Наша је жеља да покренемо људе, да се што више укључе у решавање оваквих проблема. Месна заједница Штубик је исказала потребе и за асфалтирањем центра села кои је у лошем стању  и у наредном периоду направићемо процену потребних радова“ -  рекао је председник Општине Неготин, Јован Миловановић обилазећи радове у Штубику. 

 

Осим санације, треба извршити и насипавање појединих делова овог атарског пута, ради заустављања његовог даљег пропадања. 

 

„Више од двадесет година није рађено ништа на атарским путевима у Штубику, а на овом мислим да се никада ништа није ни радило. Овај пут пуно значи мештанима Штубика, јер у овом делу има око 200 хектара обрадивог земљишта, а сезона пољопривредних радова је већ почела. Ми се овом приликом захваљујемо општини Неготин што нам је помогла да средимо овај пут, који ће нам свакако пуно значити“ – истакао је Бранислав Караманчић, члан Привременог савета месне заједнице.

 

У Штубику истакли су и потребу за  асфалтирањем центра села , реконструкцијом водовода, изградњом ограде на вашаришту као и за  асфалтирањем делова појединих улица, за шта такође очекују помоћ локалне самоуправе.