Уторак, 19. Фебруар 2013.

Радионица за пројекте из II позива Програма Румунија – Србија

4056_1.jpg

У организацији Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије и надлежне институције Владе Румуније, у Неготину је одржана имплементациона радионица о јавним набавкама за пројекте финансиране у оквиру другог позива за предлоге пројеката ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Румунија.

Чланови пројектних тимова из Неготина и околних општина имали су прилику да се упознају са процедуром јавних набавки, методологијом финансијских корекција и правилима визуелног идентитета за пројекте финансиране у оквиру другог позива за предлоге пројеката ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Румунија.

4056_2.jpg

Водитељи радионице у Неготину биле су Елизабета Станимиров, координатор  Програма прекограничне сарадње ИПА Румунија-Србија Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије и Василија Станић, сарадник на Програму.
 
Иначе, у оквиру програма прекограничне сарадње Србије и Румуније, општине Неготин и Дробета Турну Северин, реализоваће пројекат под називом “Развој прекограницних активности у области културе и спорта”. Пројектом су предвиђене бројне културне изложбе и уређење пешачких стаза у парк шуми “Chiralla” у Турну Северин, као и изградња амфитеатра у том румунском граду, али и набавка покретне бине за Неготин и уређење два игралишта уз сарадњу спортских клубова две општине.

4056_3.jpg

Укупна вредност пројекта је 1.435.780 еура од чега је за општину Неготин планирано  145.397,69 еура уз суфинансирање општине од 15%. Реализација пројекта траје 18 месеци.