Среда, 07. Децембар 2016.

Први минибаскет фестивал у Неготину

У организацији Регионалног кошаркашког савеза Источне Србије и Кошаркашког клуба Хајдук Вељко и под покровитељством Текијанке, у неготинској Хали спортова одржан је Први минибаскет фестивал за дечаке и девојчице од 6 до 10 година, под називом „ТЕКИЈАНКА МИНИБАСКЕТ КУП 2016“.

 

Кошаркашки савез Источне Србије препознао је квалитетан рад са најмлађима у Кошаркашком клубу Хајдук Вељко и одлучио да домаћин првог минибаскет фестивал кошарке буде Неготин, што се испоставило као пун погодак.  

 

У препуној Хали спортова, у недељу од 10 до 19 сати, за кошаркашком лоптом трчало је 400 малишана из 8 градова, који тек улазе у свет кошарке. Монтирани су и мини баскет кошеви, тако да се играло паралелно на 2 терена, а у једном дану одиграно је више од 40 утакмица.

Домаћин турнира, Кошаркашки клуб Хајдук Вељко представио је селекције  2006, 2007, 2008 и 2009/10 у конкуренцији дечака, а код  девојчица 2006/07, 2007/08 и 2008/09.

 

Циљ оваквих турнира, који нису такмичарског карактера, је популаризација кошарке међу најмлађима, који праве прве кошаркашке кораке. Од ове године промењен је и систем такмичења, када су најмлађи у питању, па ће се уместо лиге организовати Минибаскет фестивали по градовима.  

 

На доброј организацији турнира у Неготину, честитке су Кошаркашком клубу Хајдук Вељко упутили председник Регионалног кошаркашког савеза Источне Србије, Александар Јоцић, заменик председника Зоран Стеванић и остали гости, као и сами учесници и родитељи најмлађих кошаркаша.

 

У Кошаркашком клубу Хајдук Вељко надају се да ће уз помоћ локалне самоуправе и Спортског савеза у наредном периоду обезбедити неопходна средства за функционисање и напредак најмлађих кошаркаша, који представљају будућност нашег града у сваком смислу.

 

Генерални покровитељ турнира у Неготина била је трговина "Текијанка" која је као друштвено одговорна компанија још једном показала да је увек на располагању најмлађима у нашег града. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.