Среда, 24. Мај 2017.

Први корак ка отварању полицијске испоставе у Уровици

Предајом кључева и пресецањем врпце у Уровици су званично предате просторије месне заједнице Полицијској управи Бор, чиме је месна заједница Уровица направило први корак ка отварању канцеларије полицијске испоставе у овом крајинском селу.

 

Канцеларија полицијске станице у Уровици, олакшаће, пре свега секторску делатност полицајаца који ће бринути о безбедности мештана Уровице, а у њој ће се обављати и пријаве странаца, јавних скупова и други послови у домену полицијске делатности, због којих су мештани често морали да иду у Јабуковац или у Неготин.

Настојање Уровичана да у селу формирају полицијску испоставу подржала је и локална самоуправа, а свечаној предаји просторије месне заједнице ПУ Бор присуствовали су Владимир Величковић, председник општине Неготин и Мерлина Селенић, помоћница председника општине у области социјалне политике, националних мањина и развоја месних заједница.

 

„Сматрамо да је ово најмање што локална самоуправа у сарадњи са Полицијском станицом Неготин може да учини, на нађемо најбоље решење за њих. Ово је почетак, наравно. Да би ово прерасло у неку трајну полицијску станицу, неопходна је и сагласност МУП-а. За почетак, њихова иницијатива је одмах подржана и изашли смо им максимално у сусрет, јер сматрамо да је безбедност грађана на првом месту. - каже Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

 

Уровчани се надају да ће се отварањем полицијске испоставе смањити и број пљачки, које су  последњих година све интензивније. У селу током године живи једва пар стотина становника, од око 2000,  колико званично броји Уровица. Већина кућа је празна, па је лоповима већ годинама Уровица главна мета.

 „Не можемо да избројимо колико је провала било и зато нам отварање ове канцеларије много значи. Хоћемо да убудуће будемо безбеднији. Канцеларија ће нам користити за све оно због чега бисмо морали да идемо у Јабуковац или у Неготин. - каже Драгослав Гуџугановић, потпредседник Савета месне заједнице Уровица.

 

 „Село остаје на милост и немилост лоповима. Убеђени смо да је ово почетак дуге и плодоносне сарадње јер само присуство полицијских службеника у Уровици значи безбедност, а самим тим што су узели наш захтев у разматрање нас наводи на то да ћемо бити сигурнији у властитом селу.“, истакао је Срђан Француловић, председник Културног удружења мештана Уровице у Бечу.

 

Канцеларија је опремљена за рад припадника полиције, уз помоћ мештана и чланова Културног удружења мештана Уровице у Бечу, а на Министарству унутрашњих послова је да заврши започето и у најскорије време званично отвори своју испоставу у Уровици.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.