Петак, 07. Октобар 2011.

Први дечији вашар у Неготину

3409_1.jpg

У оквиру Дечије недеље синоћ је на Градском тргу у Неготину организован први дечији вашар са многобројним занимљивим програмима. Весела поворка маскираних малишана из вртића „Пчелица“ најавила је почетак манифестације, а поред најмлађих неготинаца на дечији вашар дошли су и њихови родитељи, баке, деке и знатижељни пролазници.

3409_2.jpg

Прву награду за најбољу маску освојила је Исидора Ћосић из Кобишнице за маску „Буквар”,  друго место припало је Сашки Милосевић из Јабуковца за маску Снешко Белић, а треће Најди Мораревић из Буковча за Бубамару

3409_3.jpg

На Градском тргу било је постављено двадесетак штандова на којима су ученици неготинских основних и средњих школа и малишани из вртића изложили и продавали своје радове.   За најлепши и најбољи проглашен је штанд Основне школе "Бранко Радичевић".

3409_5.jpg

На синоћњем вашару организована су и такмичења у игрању кликера и шаху, а малишани и њихови нешто старији другари забављали су се и у певању караока.

3409_4.jpg

Најбољи кликераши су Стефан Марјановић из основне школе "Бранко Радичевић", Марко Вуковић из исте школе и Милан Станковић. 

3409_6.jpg

Прво  место у шаху освојио је Петар Сурдановић, друго Владимир Пистолић, а треће Лазар Грујић

3409_7.jpg

Најуспешнија у певању караока била је  Невена Станковиц из ОШ "Вера  Радосављевић", друго место освојила је Милица Крстић из основне школе "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца, а треће Анастасија Милић ученица петог разреда основне школе "Вера Радосављевић".

3409_8.jpg

Посебно је занимљив био рад ученика и чланова  Еколошког друштва „ Препород“. Они су од рециклираних материјала направили макету авиона и планете Земље и оне ће красити градски парк у наредном периоду.

3409_9.jpg

Организатори обележавања Дечије недеље обезбедили су вредне награде са све учеснике, а посебно су награђени најбољи у певању караока. Победница и другопласирана такмичерка награђене су мобилним телефонима и мајицама уз чланске карте библиотеке, док је  трговина „Текијанка“ припремила слатке пакетиће за све школе које су учествовале на првом дечијем вашару.