Среда, 24. Мај 2017.

Промоција збирке “Таложење смисла” Драгославе Вељковић Маџар

У галерији Музеја Хајдук Вељка, у Тодорчетовом конаку, промовисана збирка песама „Таложење смисла“, Драгославе Вељковић Маџар.


Песничка збирка „Таложење смисла“ Драгославе Вељковић Маџар, публикована је још 2013. у издању Крајинског књижевног клуба у Неготину,  а прву промоцију имала је на Франкфуртском сајму књига. Збирку је, потом, представило Удружење писаца „Седмица“ из Франкфурта, које је неготинској новинарки и поетеси уручило и годишње признање „Сребрни Орфеј“, а промовисана је и на Мајским сусретима писаца дијаспоре.

Збирка песама Драгославе Вељковић Маџар, промовисана је јуче и у Неготину, пред љубитељима поезије и Драгославиним некадашњим колегиницама и колегама из РТВ Крајина.

Сама ауторка Драгослава Вељковић Маџар, о својој књизи каже да је то једна дуга песма подељена на много краћих из једног јединог разлога – јер је бол тешко сварљива ствар.

На промоцији је осим ауторке говорио и Миодраг Златковић, неготински песник и дугогодишњи уредник часописа за културу, уметност и књижевност „Буктиња“, некадашње гласило Књижевне омладине, сада Крајинског књижевног клуба.

У програму су учествовали и млади гитаристи из класе Ане Данесковић, Матеја Војводановић, ученик другог разреда основне музичке школе „Стеван Мокрањац“ и Урош Стојановић, ученик петог разреда. 

 

Модератор овог програма била је Зденка Томић, а стихове из ове збирке и неких наредних казивале су: Драгослава Вељковић Маџар, Сузана Михајловић-Јовановић и Емилија Маџар.