Уторак, 24. Јун 2014.

Промоција романа „Заводник“ Дејана Огњановића

Синоћ је у новој сали, на дечјем одељењу представљен хорор роман ''Заводник'' аутора Дејана Огњановића. О роману је поред аутора на промоцији говорио и Саша Скалушевић, председник Крајинског књижевног клуба.     

Роман “Заводник” је изашао из штампе почетком априла 2014. године и представља  модерну верзију приче о духовима. Огњановић се после 10 година од објављивања романа “Наживо” враћа са новим хорор делом који, како наводи, изазива језу “какву нисте осетили још од слушања бакиних страшних прича, од детињих кошмара и првог гледања Лептирице”.

Заплет романа “Заводник” почиње када се професор из града, убрзо по доласку у забачено село на југоистоку Србије, суочава са мрачном тајном наткриљеном над двоје ученика, братом и сестром о којима се брине, наизглед, само њихова бака.

Дејан Огњановић је писац, филмски и књижевни критичар, есејиста, преводилац. До сада је објавио роман “Наживо” (2003), студије “Фаустовски екран: ђаво на филму” (2006), “У брдима, хорори: српски филм страве” (2007) и збирку есеја “Студија страве” (2008). Стални је сарадник филмских часописа Екран (Словенија) и Руе Моргуе (Канада).