Среда, 10. Мај 2017.

Промоција публикације Археологија Музеја Крајине

У Музеју Хајдук Вељка одржана је промоција најновије публикације Музеја Крајине, Археологија Музеја Крајине, аутора Гордана Јањића, музејског саветника.

  

Након уводне речи директора Музеја Крајине, Ивице Трајковића, о публикацији говорили су рецезенти др Софија Петковић и др Перица Шпехар научни сарадници са Археолошког института у Београду, а затим се присутнима обратио аутор Гордан Јањић.

  

У предговору ове публикације директорка Народног музеја у Београду, Бојана Борић Брешковић навела је: „Гордан Јањић  уложио је велико знање, време и труд у изради ове публикације. Концепцијски јасно осмишљеним и добро одабраним приступом остварио је узоран резултат и постигао је задати циљ. А циљ је да се на прави начин представи богато археолошко наслеђе Музеја Крајине, географски простор о којем се Музеј стара, али и да се истакну личности које су својим деловањем допринеле бољем познавању ране историје Крајине. Објављивање ове публикације важан је допринос нашој археологији, извор је многих драгоцених информација за музејске стручњаке и истраживаче, а за читаоце прилика да прате занимљиво и поучно штиво.“ 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.