Понедељак, 07. Октобар 2013.

Промоција монографије “Културна стратиграфија происторијских локалитета Неготинске Крајине“

 

Музеј Крајине приредио је у Тодорчетовом конаку промоцију монографије „Неготин - Културна стратиграфија происторијских локалитета Неготинске Крајине“ из едиције Археолошког института Србије у Београду „Археолошка грађа Србије“. Као аутори монографије потписују се Александар Булатовић, Александар Капуран и Гордан Јањић.

О значају ове публикације која обрађује богате и значајне праисторијске локалитете Неготинске Крајине  говорио је проф др Душан Михајловић из Одељења за археологију Филозофског факултета Универзитета у Београду.


Др Александар Булатовић, виши научни сарадник Археолошког института, учесник бројних арехеолошких истраживања објавио је до сада преко 50 радова из области археологије.

Др Александар Копурин, научни сарадник Археолошког института у Београду, добар познавалац проистиријских локалитета Источне Србије, учесник је бројних научних скупова и коаутор бројних монографија.


Гордан Јањић, директор Музеја Крајине, ученик је бројних научних истраживања у земљи и иностранству, а посебно на простору који својом надлежношћу покрива Музеј Крајине. Објавио је десетак радова из области археологије и културне баштине Неготина, коаутор је једне монографије и ментор млађим колегама за стицање стручних знања.