Уторак, 21. Мај 2013.

Промоција књиге „Сакрална топографина Неготинске Крајине“

У организацији Музеја Крајине, након београдске, у галерији Музеја Хајдук Вељка Петровића, приређена је и неготинска промоција књиге “Сакрална топографија Неготинске Крајине”. Приређивач ове публикације је проф др Ненад Макуљевић, са Филозофског факултета у Београду, а издавач Музеј Крајине.

„Сакрална топографија Неготинске Крајине“ плод је вишегодишњих истраживања на терену Одељења Филозофског факултета у Београду, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Музеја Крајине у Неготину. О књизи су говорили Гордан Јањић, директор Музеја Крајине, Ирена Ћировић са Историјског института у Београду,  као и Вук Даутовић и проф др Ненад Макуљевић са Филозофског факултета у Београду.

Књига „Сакралне топографије Неготинске Крајине“, са обједињеним приказима и богатом грађом о постојећим православним храмовима и другим сакралним објектима, као изузетно вредном културном благу,  представља још једно значајно дело које ће употпунити сазнања о бурној историји и богатој традицији овог краја.