Понедељак, 27. Мај 2013.

Промоција књига „Љубав боје крви“

Симболично, у  суботу 25. маја, промовисана је књига Боривоја Савића „Љубав боје крви“.  О књизи су на промоцији, осим аутора говорили уредник Драгољуб Филиповић и један о рецезената проф. Благоје Поповић.

У роману „Љубав боје крви“, аутор се вешто,  као драматург, психолог и социолог, бави историјом и истином о страдању и голготи српског народа током Другог светског рата. У жижи његовог интересовања јесте српска породица, као основна ћеија друштва, са свим њеним врлинама, проблемима и тешкоћама  и изазовима са којима се сусретала. Он настоји да код читалаца савременим  описима створи аутентичну слику српског села и српског сељака.

Боривоје Савић, рођен је 1945. године у Великом Извору код Зајечара. Дипломирао је на Филозофском факултету у Приштини на одсеку географије и геологије. Љубав према писаној речи неговао је од детињства, посебно у студентским данима, али је прву збирку песама „Љубав светолика“, објавио 2002., а другу, „У сну и на јави“ , 2004. године.

Промоцији књиге „Љубав боје крви“ присуствовао је председник општине Неготин мр Милан Уруковић, генерал Љубиша Стојимировић, члан републичког одбора СУБНОР-а и председник Клуба генерала и адмирала, представници републичког И окружног одбора СУБНОР-а И други бројни гости.

У знак захвалности, свима који су помогли у писању и издавању књиге, аутор је уручио по један примерак романа.