Петак, 15. Мај 2015.

Промоција Баштиника број 16

У Спомен соби Ђорђа Станојевића у згради Електродистрибуције јуче је промовисан Баштиника број 16, годишњак Историјског архива Неготин.   

 

Након уводних речи в.д. директора Историјског архива, Ненада Војиновића, садржај новог броја Баштиника представио је Ненад Пантић, архивиста, приређивач и уредник Баштиника. У представљању новог броја учествовао је и др Милорад Радусиновић, научни сарадник филозофског факултета - одељења за историју. Он је у свом излагању говорио о Другом српском устанку.

 

У Баштинику број 16 обрађене су теме везане за завичајну историју и историјску прошлост Неготина и Крајине, за 200 година од избијања II српског устанка, али и за први Светски рат, Стевана Стојановића Мокрањца и преношење његових посмртних остатака из Скопља у Београд. И ове године своје место у Баштинику нашли су бројни аутори текстова.  

 

Промоција је привукла пажњу великог броја Неготинаца, који су могли да уживају и у музичком програму који су приредили ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ и ОШ „Вук Караџић“.