Петак, 21. Април 2017.

Пролећна акција добровољног давалаштва крви

Црвени крст Неготин и Институт за трансфузију крви Србије, организовали су јуче у просторијама Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, пролећну акцију добровољног давалаштва крви.

 

Акцији, која је  организована под под слоганом ''Твоје крви део нечији живот цео'', одазвало се 45 добровољних давалаца, а прикупљене су 42 јединице крви, док су остали одбијени из медицинских разлога.

Неготинци још увек не показују довољно своју хуманост , али полако напредујемо уз наду да ће следећи пут бити боље. Трудићемо се да пробудимо још више хуманости у Неготинцима, како би у наредном период била још успешнија.” – истиче Љубица Маринковић, секретар Црвеног крста Неготин.

 

Допринос акцији и овога пута дали су волонтери Црвеног крста Неготин који су поред промовисања и помоћи у реализацији акције, личним давањем допринели постигнутом резултату.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.