Понедељак, 30. Мај 2011.

Пројекат запошљавања у руралним срединама

3221_1.jpg

Општина Неготин укључена је међу пет локалних самоуправа у Источној  Србији и неколико других институција и организација,  у Пројекат запошљавања у руралним подручјима који финансира Европска унија кроз регионални сосцијално-економски програм развоја.

3221_2.jpg

У петак, 27. маја у Неготину је одржан радни састанак са главним координаторима овог пројекта како би се  учесници пројекта упознали са начином и периодом реализације, а овом састанку су поред  непосредних учесника у пројекту,  међу којима је и Уметничко-занатска задруга „Занарт“ из Неготина,  учествовали  и Ива Радић, менаџер Извршне канцеларије Етно мреже Србије и Невена Симић, главни менаџер пројекта, као и Бранко Марковић, заменик председника општине Неготин.

3221_3.jpg

Овим пројектом биће упошљено  око 300 жена које ће се у оквиру Етно мреже бавити израдом уметничких рукотворина, а Бранко Марковић, заменик председника општине Неготин истако, том приликом, да општина Неготин свој будући развој  види развијањем пољопривреде  и  туризма и у будуће ће радити на оснаживању  и подстицању сличних пројеката у циљу запашљавања, нарочито жена.