Среда, 31. Децембар 2014.

Пројекат „Унапређење управљања имовином у општинама Неготин и Кладово“ успешно се приводи крају

У општинама Неготин и Кладово током 2014. године реализоване су значајне активности које су биле у функцији побољшања управљања јавном имовином.

Током њихове реализације фокус је највише био на евиденцији јавне имовине у општини Неготин, као и на подизању техничких, организационих и информационих капацитета локалних самоуправа у сегменту управљања јавном имовином.

Од посебног значаја била је и обука запослених у секторима управљања јавном имовином која се реализовала током децембра месеца у Неготину и у Кладову и током којих су одабрани представници локалних самоуправа имали прилике да се упознају са новим приступима и добрим праксама у сектору имовине и другим секторима који су уско повезани са њим (геодезија, право, ИТ и сл).

Као завршне активности у реализацији пројекта, планиране су организације округлих столова у Кладову и у Неготину, на којима би се представили резултати тематских студија које су израђиване за потребе реализације Пројекта као и развила дискусија о конкретним проблемима који су актуелни у контексту управљања имовином али и ширем сегменту управљања грађевинским земљиштем, привлачењу инвестиција и слично. Наведени скупови планирани су за реализацију у другој половини јануара 2015. године у Неготину и у Кладову док се завршна пројектна конференција у Неготину планира почетком фебруара месеца. О времену и месту одржавања и евентуалним променама у динамици њиховог одржавања, сви учесници биће благовремено обавештени.

Тим за реализацију пројекта захвалио је свим сарадницима и пословним партнерима на успешној сарадњи и пожелео срећне новогодишње и Божићне празнике.