Среда, 19. Аугуст 2015.

Пројекат Техничке регулације саобраћаја за Неготин

У циљу проналажења најквалитетнијег предлога решења техничког регулисања саобраћаја за насељено место Неготин, одржан је састанак Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Неготин. Састанку су присуствовали и представници фирме „MHM – Projekat“ Д.О.О Нови Сад, која је путем јавне набавке изабрана да изради пројекат Техничког регулисања саобраћаја за насељено место Неготин. Они су упознали чланове Комисије са својим досадашњим активностима на реализацији пројекта, снимању фактичког стања улица и путева, контактима са ЈП „Путеви Србије“ у вези сагласности потребних за регулисање саобраћаја на државним путевима.

У циљу проналажења најбољег решења, чланови Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Неготин, дали су пројектантима и своје предлоге за лакше и боље функционисање саобраћаја у самом граду, а ти предлози биће имплементирани у пројекат, на који ће коначну сагласност дати ЈП „Путеви Србије“.

Када буде дата коначна сагласност на пројекат техничког регулисања саобраћаја и прописа везаних за ту област, на нивоу града биће омогућено увођење неких новина које би требало да омогуће квалитетније и безбедније одвијање саобраћаја у Неготину. Овај пројекат је веома значајан јер ће његовом израдом моћи несметано да се врши обука возача за полагање возачког испита, а Неготин ће бити један о ретких градова у Србији  у коме је саобраћај у потпуности технички регулисан.    

       

Састанку су присуствовали представници локалне самоуправе, саобраћајне полиције, ЈКП „Бадњево“, Завода за урбанистичко планирање и пројектовање, ЈП за грађевинско земљиште, Одељења за општу управу, имовинске и стамбено-комуналне послове и саобраћајни инспектор.

Рок за израду пројекта Техничке регулације саобраћаја за насељено Неготин је 11. октобар 2015. године.