Петак, 15. Март 2013.

Пројекат „Професионална орјентација“

4086_1.jpg

У оквиру пројекта „Професионална орјентација“, који се реализује од октобра 2012. године, данас је у основној школи „Вера Радосављевић“, одржан Сајам образовања. У оквиру овог сајма, ученицима 7. и 8. разреда представиле су се три неготинске средње школе – Неготинска гимназија, Техничка и Пољопривредна школа Буково.

4086_2.jpg

Отварајући сајам, директор ОШ „Вера Радосављевић“, Светислав Трнкић,  рекао је да сматра да три неготинске школе пружају добре могућности за наставак школовања и да се нада да ће већи број ученика уписати неку од ових школа и остати у Неготину.

4086_3.jpg

Школе су своје предности, када је у питању даље школовање представиле кроз видео презентације, али су ученици 7. и 8. разреда могли да разговарају и са ученицима ових школа и разгледају штандове који су данас били постављени.

4086_4.jpg

Пројекат „Професионална орјентација“ намењен је ученицима 7. и 8. разреда основних школа, и реализује се кроз бројне активности. Активности су разноврсне и тематски покривају свих 5 корака долажења до одлуке о каријери. Пет корака који воде до избора занимања су – самоспознаја, информисање о занимању, могућност школовања, реални сусрети и на крају одлука о избору занимања.