Уторак, 04. Март 2014.

Пројекат “Јаче цивилно друштво-успешна социјална инклузија“

 

У оквиру пројекта “Јаче цивилно друштво-успешна социјална инклузија”, који реализује  Иницијатива за инклузију Велики Мали из Панчева у партнерству са  МДРИ-С,  уз подршку  Делегације Европске Уније у Србији, Удружење за помоћ  ОСИ “Дуга” из Неготина, организовало је данас дружење са ученицима неготинских основних школа.

   

Циљ акције, која је организована у музичком павиљону у градском парку,  био је да се покаже да социјална инклузија није баук, као и да се увере сви они који имају предрасуде у вези деце и младих са сметњама у развоју, да је укључивање свих право и обавеза друштва.

 


Свеукупни циљ пројекта је унапређење улоге цивилног друштва у процесу  социјалног укључивања деце са сметњама у развоју, уз јачање капацитета организација цивилног друштва  које се баве заштитом и остваривањем дечјих права у Србији.

  

Удружење “Дуга” из Неготина је у периоду од септембра 2013. до јануара 2014. године, са још 14 ОЦД  из целе Србије, прошло 6 модула обуке у оквиру поменутог пројекта,  што је унапредило знања, вештине и капацитете Удружења  на пољу социјалне инклузије и инклузивног  образовања.