Петак, 05. Април 2013.

Пројекат „Hope relay“

4115_1.jpg

У Општини Неготин, почела је реализација пројекта „Hope Relay“, који је намењен младим, социјално угроженим лицима. Овај пројекат реализује Удружење „Мрежа омладине“ Неготин уз логистичку и техничку помоћ локалне самоуправе, односно Канцеларије за младе, уз сарадњу са Банком хране.

У досадашњим акцијама прикупљене су донације некварљиве хране у вредности од око 100.000 динара.  У сарадњи са Центром за социјални рад, биће направљено измедју 80 и 100 пакета основних намирница (зејтин, шећер, брашно, пиринач, парадајз супа) и слатки пакети (сокови и цоколоде), који ће бити расподељени најугроженијим породицама на територији општине.

4115_2.jpg

„Сматрам да пројекти, попут овог који реализујемо, имају свој јасан циљ да помогнемо онима којима је помоћ заиста потребна.Такође, носи  и снажну поруку за омладину о битности волонтеризма и ангажмана у пружању друштвено-социјалне помоћи угроженима. Поносни смо и захвални општини Неготин, што је препознала нашу иницијативу и пружа огромну подршку у реализацији оваквих акција, којих ће, сигуран сам, на основу пројекта бити још.” – истакао је Иван Генчић, председник удружења.