Среда, 24. Јул 2013.

Пројекат „Доње Подунавље – лепше лице туризма“


Општини Неготин одобрен је пројекат “Доње Подунавље – лепше лице туризма” (Changing Face of Tourism Space in Lower Danube’’ ) -  који ће бити реализован у оквиру  грант шеме пројекта "Социјално економски развој Дунавске регије у Србији". Пројекат ће бити финансиран из фондова Европске Уније и Аустријске развојне Агенције (АДА) при амбасади Аустрије. 

Носилац пројекта је Туристичка организација општине Неготин, а партнери су Туристичка организација општине Кладово и Национални парк Ђердап.

Укупна вредност пројекта је 224.825, 24 еура, док инострани фондови инвестирају 173.115,43 еура(73%). Учешће у пројекту сва три партнера је 51.709,81 еура( 27%) и обезбеђује се  кроз плате радника.

Пројектом је предвиђено обележавање пешачких и бициклистичких стаза и њихово опремање туристичким мобилијаром првенствено у заштићеним подручјима на територији Општине Неготин и Општине Кладово као и на територији Националног парка Ђердап.

Путем пројекта, општина Неготин обезбедиће катамаран, кануе и опрему за кануинг, бицикле. У плану је такође и обука за туристичке аниматоре и локално становништво. Пројектом је још предвиђено студијско путовање за новинаре и туристичке агенције, као и низ промотивних активности.

Циљ пројекта је побољшање квалитета туристичких услуга и развој нових туристичких производа, што ће допринети економском и социјалном развоју у општинама Неготин и Кладово.