Среда, 26. Јул 2017.

Програми Неготинског лета

У оквиру манифестације „Неготинско лето 2017“, у уторак 25. јула, одржана је едукативно-креативна радионица "Бајкотека" и представљена издавачка делатност Народног музеја Зајечар.

 

На дечјем одељењу Библиотеке, одржана је едукативно-креативна радионица "Бајкотека". У радионици су учествовала деца из Предшколске установе "Пчелица".

 

Деца су на радионици сазнала шта су бајке, који су ликови у бајкама и зашто је важно читати бајке. Читали смо неке од најпознатијих бајки и приказали неке екранизоване бајке. На крају радионице организован је квиз "Шта знаш о бајкама", где су деца показала своје знање о бајкама.

 

Такође, приређена је и изложба књига бајки из фонда дечје библиотеке. Организатор радионице је Народна библиотека „Доситеј Новаковић“. Покровитељ програма Општина Неготин.

У организацији Музеја Крајине, под покровитељством Општине Неготин у дворишту Музеја Хајдук Вељка представљена је издавачка делатност Народног музеја Зајечар.

 

Након уводне речи Ивице Трајковића, директора Музеја Крајине, о репринт издањима објављеним претходних месеци говорили су др Дејан Крстић, директор музеја, Јелица Илић, историчар виши кустос и Милош Жикић, историчар Народног музеја Зајечар.

 

 У организацији Музеја Крајине, под покровитељством Општине Неготин програм је одржан у дворишту Музеја Хајдук Вељка.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.