Понедељак, 15. Септембар 2014.

Проглашена ванредна ситуација у Општини Неготин


На предлог Штаба за ванредне ситуације, председник Општине Неготин, Јован Миловановић, донео је Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији Општине Неготин, због непосредне опасности од поплава и отклањања њихових последица, а у циљу заштите становништва и материјалних добара.

Због обилних падавина, у преподневним сатима, забележено је 65 литара по метру квадратном, а само у периоду од 11-12 сати пало је 50 литара кише по метру квадратном, Штаб за ванредне ситуације одржао је данас ванредну седницу.

По информацијама са терена, најтежа ситуација је тренутно у месним заједницама Душановац, Дупљане, Мала Каменица, Слатина, Уровица, где је услед бујичних водотокова и изливања река и потока, дошло до продирања воде и у приватне куће.

Због одрона на путу Слатина-Уровица, овај путни правац је делимично затворен за саобраћај, а упућена је и механизација која ће радити на пробијању пута. За саобраћај је затворен и пут Неготин - Кладово, на деоници од Брзе Паланке према Кладову.

И канали у околини Неготина су пуни воде, а у појединим деловима дошло је до пробијања насипа и изливања воде ван канала, па су поједина куће поплављене.

Због опасности да вода продре унутра, неколико трафо станица је искључено са система електро снабдевања, па су грађани остали без електричне енергије.