Уторак, 20. Септембар 2016.

Приручник „Пажљивкова правила у саобраћају" првацима

Даниела Пејчић, у Општинском већу општине Неготин задужена за образовање и сарадњу са дијаспором, уручила је првацима у Јабуковцу, Штубику и Кобишници приручнике „Пажљивкова правила у саобраћају".     

  

Подела приручника део је едукативно-промотивне кампање у склопу које су прваци у нашој земљи добили ово занимљиво штиво, као део едукације за већу безбедност у саобраћају.

  

“Локална самоуправа је у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја за све ученике првог разреда, трећу годину за редом обезбедила приручник “Пажљивкова правила у саобраћају”. Ми смо свим ученицима обезбедили књигу са пригодним илустрацијама и надамо се да ће и овај приручник, као и претходне књиге, које су подељене  претходним генерацијама првака помоћи нашим најмлађим ученицима да на занимљив начин науче како да се понашају у саобраћају и како да што безбедније стигну од куће до школе и обрнуто. Приручнике смо поделили у три сеоске основне школе у сарадњи са Станицом саобраћајне полиције, па је тако деци уз приручнике одржано и краће предавање о безбедности саобраћаја.  ” -  истакла је мр Даниела Пејчић.  

  

Приручници су у малој сали општине Неготин подељени и директорима осталих основних школа са територије наше општине.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.