Четвртак, 19. Фебруар 2015.

Приручник „Пажљивкова правила у саобраћају" првацима

Даниела Пејчић, у Општинском већу општине Неготин задужена за образовање и сарадњу са дијаспором, уручила је првацима Основне школе „Вук Караџић" приручнике „Пажљивкова правила у саобраћају".

   

Подела приручника део је едукативно-промотивне кампање под називом „Пажња сад", у склопу које ће прваци у нашој земљи добити ово занимљиво штиво, као део едукације за већу безбедност у саобраћају.

“Приручници, које ћемо поделили свим првацима у 11 основних школа на територији наше општине, на сликовит начин описују важност правилног понашања у саобраћају у ситуацијама у којима се деца свакодевно могу наћи. Оваквим кампањама Агенција ради на преношењу искустава локалним самоуправама, како би се унапредио и рад локалних тела за безбедност саобраћаја, а крајњи циљ је изградња стабилног система безбедности саобраћаја на локалном нивоу” -  истакла је Даниела Пејчић.

 

Директорка најстарије основне школе у граду, Радица Дамјановић, похвалила је акцију Агенције за безбедност саобраћаја и општине Неготин, истичући да је приручник прилагођен узрасту најмлађих, а деца ће из њега моћи да на врло занимљив начин да стекну основна знања о томе како да се понашају у саобраћају. На крају приручника се налази и тест, који ће им омогућити да виде да ли су „положили или не".

 

Агенција за безбедност саобраћаја, која је обезбедила бесплатне приручнике, који ће се дистрибуирати преко локалне самоуправе, планира и друге активности, а прваци ће бити у прилици да се друже и са Пажљивком, маскотом ове кампање, који ће посетити наш град.