Петак, 22. Фебруар 2019.

Припреме за манифестацију „Сусрети села “


Данас је у просторијама Клуба Дома културе „Стеван Мокрањац“  одржано жребање за наступ на традициналној манифестацији „Сусрети села“ . Састанку представника овогодишњих учесника, културно-уметничких друштава и организатора присуствовали су Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Татјана Панић, члан Општинског већа за културу. 

У својој поздравној речи, Владимир Величковић, председник Општине Неготин захвалио се свим представницима културно-уметничких друштава које ће узети учешће у овогодишњој манифестацији: „Морам и да изразим жаљење што је број учесника мањи у односу на претходне године али то је наша реалност. Знам да вам није лако да се организујете и зато изражавам поштовање за  сваки ваш уложени напор да своје село и обичаје представите на најбољи могући начин јер ви сте чувари традиције. Наша подршка неће изостати и свима вама желим лепе програме. Нека победи најбољи.“

За учешће у манифестацији која ће бити одржана по 46. пут пријавило се 7 месних заједница :  Јабуковац,  Јасеница, Сиколе, Шаркамен, Штубик, Кобишница и Чубра.
Овогодишња манифестација биће отворена  6.априла у Јасеници  а завршна смотра и проглашење најбољих биће приређено током Мајских свечаности  на централном градском тргу.