Четвртак, 28. Јул 2016.

Пријем за успешне спортисте

Председник општине Неготин, Јован Миловановић, приредио је данас пријем за Млађана Недељковића, првака Европе у бодибилдингу у дисциплини  „Мистер фитнес модел“ и кошаркашице Хајдук Вељка, које су на државном првенству у баскету „3 на 3“, под именом „Еликсир Хајдучице“, освојиле прво место и пласирале се на Балканско првенство. 

   

„Желео бих да пре свега честитам младим спортистима на овим изванредним резултатима, који су награда за њихов напоран рад. Оно што је битно, јесте да се млади све више баве спортом, у све већем броју, што је јако добро, не само због здравља већ и због формирања личности. Истрајност, упорност и амбиција треба да се гаје код младих нараштаја и преко спорта, а резултати се нижу један за другим. Средили смо доста ствари у области спорта. Усвојени су правилници, сређена финансијска ситуација у клубовима, редовно финансирамо све њихове активности, а рад са децом је изузетно важан, као и  одабир тренера који раде са млађим генерацијама. Позитиван пример је управо  Душан Мандић, који добро ради са најмлађима и резултат није изостао“ – истакао је Јован Миловановић, председник општине Неготин. 

Младе кошаркашице Евгенија Јовић, Кристина Ђурђић, Милица Милић и Јована Транић, које наступају и за сениорску екипу  КК „Хајдук Вељко“, у Другој лиги Србије, предвођене тренером Душаном Мандићем, успешно су пребродиле све препреке на државном првенству младих и освајањем првог места исбориле се за учешће на Балканском првенству, које ће бити одржано 20. августа у Сплиту. Мандић је изузетно поносан на своје младе кошаркашице и на њихов заједнички успех.

   

„Изузетно сам поносан на ове девојке, које су показале изузетну дозу озбиљности у припремном периоду за овај турнир. На самом турниру показале су срце и карактер и поред тога што нису биле у групи фаворита,  заслужено су освојиле прво место.  Показале су да имају нешто у себи што краси велике шампионе“    

Млађан Недељковић, добитник Мајске награде општине Неготин за 2015. годину, наставио је и ове године са успесима. На првенству Европе, које је одржано у Наполију у Италији, средином јуна месеца окитио се европском титулом у категорији мистер фитнес модел. За своје успеxе, Недељковић је награђен и златном плакетом МУП-а, коју му је уручио министар унутрашњих послова Републике Србије, Небојша Стефановић.

   

„Пут до Европског првенства је био јако тежак, напоран, али се исплатио. Вратио сам се са златном медаљом, постао првак Европе и испунио још један свој сан. Учесници су били из готово свих европских земаља, а моја категорија је била још јача, јер је било доста такмичара из Италије и то посебно даје драж мојој победи. Услови и организација су били на високом нивоу, организатори су испоштовали сва правила и сав труд и напор који су сви такмичару уложили да би наступили на тако великом такмичењу. Усресредићу се у наредном периоду максимално на Светско првенство наредне године и даћу све од себе да остварим што бољи резулта“ – истиче Недељковић.

Недељковић је поручио младим спортистима да максимално буду усресређени на свој циљ, и да је за успех најважнија челична воља и спартанска дисциплина,  јер сваки успех долази вам зоне конфора.

   

Богдан Гугић, председник Спортског савеза општине Неготин обећао је младим спортистима да ће њихов успех бити адекватно награђен. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.