Петак, 04. Јул 2014.

Пријем за ученике генерације основних и средњих школа

На пригодној свечаности у малој сали Oпштине Неготин, данас су уручене награде ученицима генерације основних и средњих школа.

 

Награде су уручили председник општине Неготин, Јован Миловановић, мр Даниела Пејчић, у Општинском већу задужена за образовање и сарадњу са дијаспором и Татјана Панић, већница задужена за информисање, културу и туризам .  

 

„Од изузетне је важности за сваку средину да има образовану генерацију, која ће допринети и помоћи својој земљи, која је у оваквом стању, као што је Србија. Надам се да ћете и у периоду који наилази и кроз образовање, које вас даље очекује, наставити са оваквим резултатима и успесима, какве сте имали и у досадашњем току школовања“ – истакао је између осталог председник општине Јован Миловановић, честитајући најбољим ученицима нашег града. 

На основу одлуке Oпштинског већа општине Неготин, на данашњем пријему ученицима генерације уручене су и новчане награде у износу од 20 000 динара. Председник општине награде је уручио Ани Јиндри, ученици генерације ОШ “Вук Караџић”, Стефану Ђукићу, ОШ “Вера Радосављевић”, Ањи Мартиновић из ОШ “Бранко Радичевић”, Маји Дуцић, ОШ “Хајдук Вељко” Штубик, Владану Богосављевићу, ОШ “Јован Јовановић Змај” Јабуковац, Николи Пауновићу, ОШ “Павле Илић Вељко” Прахово, Бојани Лазаревић, ОШ “Павле Илић Вељко” Душановац, Иви Јенић, ОШ”Стеван Мокрањац” Кобишница, Филипу Јовановићу, ОШ “Момчило Ранковић” Рајац и Наташи Шуцић, ОМШ “Стеван Мокрањац”.

Новчане награде уручене су и свршеним средњошколцима Предрагу Ристићу, ученику генерације Средње музичке школе “Стеван Мокрањац”, Милошу Павловићу из Неготинске гимназије, Младену Стојановићу и Александру Траиловићу, ученицима Техничка школа и Марији Адамовић из Пољопривредне школе.

Татјана Панић, у Општинском већу општине Неготин задужена за културу, информисање и туризам, обавестила је најбоље неготинске ученике да је за њих, локална самоуправа поред новчане награде обезбедила и обилазак ХЕ “Ђердап 2”. Обилазак ће бити организован у четвртак 10. јула, када ће у нашем граду по први пут бити обележен и Дан Николе Тесле.   

Председник општине Неготин приредиће пријем и за ученике који су освојили награде на окружним и републичким такмичењима.