Среда, 15. Аугуст 2018.

Пријем за студента Војномедицинске академије

У циљу промоције Војске Србије и војног школства, данас је приређен пријем за Адама Никића, бруцоша Војномедицинске академије у Београду. Пријему је присуствовао и Владимир Величковић, председник општине Неготин, представници Војске Србије, полиције и родитељи.  

 

Адам Никић, одлучио је да своје школовање, након Неготинске гимназије, настави на Војномедицинској академији у Београду. У конкуренцији од 300 кандидата, од чега ће 25 наставити образовање за војног лекара, Адам је био 11 у рангу на квалификационом испиту.

„Када сам сазрео, схватио сам да желим да се бавим медицином, да помажем људима. Знам да ме на ВМА чека дисциплина, али то ми неће бити тешко. Одувек сам желео да припадам некој заједници као што је управо војска и зато ћу се потрудити да што боље учим и оправдам очекивања.“ – истакао је Адам Никић.

Адам је Неготинску гимназију завршио са просеком 5.00, а током свог школовања би је веома активан и на другим пољима. Био је члан етно групе „Ајдуци“, тренирао рукомет, а завршио је и основну музичку школу  на одсеку хармоника.

Владимир Величковић, председник општине Неготин, истакао је да је Адам правилно усмерен и образован. Пожелео му је такође пуно успеха у даљем школовању на Војномедицинској академији и уручио пригодан поклон у знак сећања на овај дан.

Пријему у малој сали општине Неготин, присуствовали су и Владица Вучковић, командант Гарнизона Зајечар, Перица Арсић, заменик начелника ПУ Бор, представници Регионалног центра Министарства одбране Ниш и Центра Министарства одбране Бор, као и породица Адама Никића.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.