Среда, 14. Децембар 2016.

Пријем за републичке прваке у стоном тенису

Председник општине Неготин приредио је данас пријем за стонотенисере, Сашу Јанковића, Милоша Томића и Петра Видића и њиховог наставника Банета Гитановића, који су као екипа Основне школе „Бранко Радичевић“ освојили прво место на Школском републичком такмичењу у Београду.   

 

Општина Неготин је помогла екипи ОШ „Бранко Радичевић“ око одласка и смештаја у Београду, а у сарадњи са Спортским савезом, наградила је младе спортисте и њиховог тренера патикама и тренеркама.  

„Ово је изузетан резултат и ово је прилика да уважимо децу која су остварила овакав успех. За њих смо обезбедили спортску опрему као награду и као подстрек за даљи рад и постизање још бољих резултата. Након завршетка сале у основној школи Бранко Радичевић створени су одлични услови за бављење деце спортом и ово су већ први резултати. У овој школи у току су и активности да се реши проглем грејања у пролазу између школе и сале, и ускоро ће то бити завршено. Ми смо претходних година уредно финансирали све спортске активности и ту је био укључен и  школски спорт.  Наставићемо тако и у наредној години а посебан акценат биће дат да спортску инфраструктуру, односно на њено унапређење.“ – истакао је између осталог председник општине Неготин на данашњем пријему.  

 

На републичком такмичењу у стоном тенису у конкуренцији основних школа учествовале су 32 екипе. Екипе ОШ „Бранко Радичевић“ била је боља најпре од вршњака из ОШ „Живан Маричић“ из Жиче, потом су победили екипу ОШ „Вук Караџић“ из Крушевца, да би у полуфиналу били бољи од екипе ОШ „Коле Рашић“ из Ниша. У борби за титулу резултатом 2:1 победили су стонотенисере ОШ „Лаза К. Лазаревић“ из Шапца.   

 

„Велика је част бити најбољи у Србији и то у изузетно јакој конкуренцији. Ми смо захваљујући разумевању локалне самоуправе и Спортског савеза по први пут имали обезбеђен превоз и смештај на једно овакво такмичење и то је сигурно био додатни мотив младим стонотенисерима. Надам се да ће наставити овако и даље, а да ће њихов успех пратити и ученици који се баве другим спортовима. У школи сада имамо одличне услове за све спортове и то је предуслов за добре резултате.“ – рекао је Бане Гитановић, наставник физичког васпитања у ОШ „Бранко Радичевић“.

Републички прваци у стоном тенису су и чланови Стонотениског клуба „Хајдук Вељко“. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.